Čuj me i spriječi nasilje nad ženama i djevojčicama!


Medica Zenica je u saradnji sa sportskom školom Winner ove godine povodom 16 dana aktivizma borbe protiv rodno zasnovanog nasilja na poseban način skrenula pažnju na neophodnost sprječavanja nasilja nad ženama i djevojčicama kampanjom pod nazivom „Čuj me i spriječi nasilje nad ženama i djevojčicama“.
Kampanja je održana na atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici gdje je nekoliko stotina građana i građanki bodrilo sa tribina a više od 250 djece, građana i građanki je učestvovalo u trci sa najboljim bh. atletičarom i svjetskim ambasadorom Amelom Tukom i Aminom Pivić.

Tom prilikom Amel Tuka je rekao: „Čuvajmo i poštujmo svoje majke, sestre, krenimo od sebe i svoje avlije i širimo ljubav, činimo dobre stvari i dobra djela i dajmo sebi obećanje da nećemo činiti nasilje a da ćemo sve poduzeti da spriječimo nasilje nad ženama i djevojčicama.“

Direktorica Medice Zenica Sabiha Husić je istakla da svaki građanin treba razmisliti na koji način da spriječi nasilje nad ženama i djevojčicama, da prizna da se ono čini i da je svaka treća žena izložena nekom obliku nasilja. Umjesto nasilja nad ženama i djevojčicama treba da stvorimo uslove da imamo snažne žene jer bez snažne žene nema ni snažne porodice a ni zajednice.

Čuj me i spriječi nasilje nad ženama i djevojčicama!

Tekst i foto: Medica Zenica


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist