20. Festival filma djece i omladine


U subotu u sali Multiplex Ekran Zenica će se održati 20. Festival filma djece i omladine „Zenica 2018“ sa početkom u 11:00h.

Festival filma djece i omladine je festival koji pruža mladim, kreativnim te vrijednim učenicima da pokažu svoj talenat i predstave ono što znaju i umiju. Naime, kroz animirane, eksperimentalne, dokumentarne i igrane filmove učenici imaju priliku da pokažu svoju kreativnost u polju stvaranja scenarija.

Festival filma djece i omladine već dvadeset godina organizuju Udruženje tehničke kulture Zeničko – dobojskog kantona i Grad Zenica kao generalni pokrovitelj. Za ovogodišnji 20. Festival filma djece i omladine “Zenica 2018” prijavljeno je 50 filmova u svim kategorijama, a za ovih dvadeset godina realizacije Festivala prezentovano je preko 1000 filmova. Prijavljeni filmovi dolaze iz Banovića, Sarajeva, Ilidže, Srebrenika, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Gračanice, Bugojna, te naravno Zenice.
Festival je važnu ulogu imao u formiranju uspješnih osoba, kao što su Mirza Begović, Kerim
Demiri, Feđa Imamović iz Zenice ali i iz drugih gradova. Neki od njih su ostali u ovim
vodama, dok su se drugi ipak preusmjerili.

Stoga dragi aktivci ne propustite ovu odličnu priliku i posjetite 20. Festival filma i omladine i prisustvujte zanimljivim kreacijama najmlađih.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist