Odnos prema životinjama pokazuje koliki smo ljudi


Još jednog četvrtka u emisiji “Youth can” pričali smo o aktuelnoj temi, a ovoga puta o tome kako se to mladi odnose prema životinjama. Shvatili smo da danas mladi sve manje obraćaju pažnju prema životinjama i ne poštuju ih. Mislimo da su ovakve teme veoma važne pa smo odlučili malo detaljnije ispitati ovu situaciju.

Često na ulici čujemo, od strane mlađih osoba, da i životinje imaju dušu. Međutim teško je svima objasniti šta i koliko životinje osjećaju. Od raznih veterinarskih stanica, došli smo do informacije koliko je mnogo slučajeva zlostavljanja životinja zabilježeno u našoj državi. Nemoguće je ne zapitati se šta je ustvari uzrok lošem odnosu prema životinjama.

“Nezainteresovanost građana koji ne prijavljuju nadležnom kada vide zlostavljanje i koji ne pokušavaju ni pomoći. Građani smatraju da policija ništa neće uraditi, a ona zaista ništa i ne radi po tom pitanju.” izjavila je naša sugrađanka. Na svu sreću danas postoje ljudi koji se zalažu za prava životinja i koji pokušavaju širiti svijest o tome koliko je ova tema bitna. Nadamo se da će se svijest o pravima životinja proširiti i da ćemo u budućnosti pisati samo o pozitivnim primjerima vezanim za ovu temu!

Kroz priču, došli smo do zaključka da ipak postoje i oni koji možda ne vole, ali itekako poštuju životinje. To je, za početak, dovoljno za promjenu – ukoliko je želimo. Ako ne pružite danas pomoć – ne očekujte da je i vi sami sutra primite!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist