Održan Kamp matematike u Zenici


U organizaciji Richmond Park Secondary School Zenica (Međunarodne srednje škole u Zenici) u subotu, 23.02.2019. godine održan je Kamp matematike za učenike osnovnih škola u cilju kvalitetnije pripreme za predstojeća općinska takmičenja.                        Predavači na Kampu su bili prof. dr. Almir Huskanović, Edin Tabak, viši asistent UNZE,  Vehid Kurtić, asistent UNZE, i Mahir Durak, profesor matematike.

Na kampu su učestvovali učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola iz Zenice, Breze, Maglaja, Zavidovića, Visokog, Kaknja, Tešnja, Busovače i Travnika. Učesnici kampa ostavili su pozitivne utiske na organizaciju kampa i smatraju da je kamp bio veoma koristan i motivirajući.

Važno je napomenuti da su svi učenici dobili certifikate za učešće a za najbolje na testiranju, koje je također organizirano, pripremljene su i simbolične nagrade.

U kategoriji 8. razreda nabolji su bili:

  1. mjesto: Dalila Hodžić – O.Š. „Enver Čolaković“ Janjići
  2. mjesto: Amna Opačin – O.Š „Safvet-beg Bašagić“ Breza
  3. mjesto: Esma Halilović – O.Š „Skender Kulenović“ Zenica

U kategoriji 9. razreda najbolji su bili:

  1. mjesto: Adin Frljak – O.Š. „Hamdija kreševljaković“ Kakanj
  2. mjesto: Ajla Hodžić – O.Š. „Kaćuni“ Kaćuni
  3. mjesto: Sara Ćostović – O.Š. Huso Hodžić“ Tešanj

Veoma pozitivna priča iz našeg grada, a naravno svim učenicima želimo mnogo uspjeha na predstojećim takmičenjima i nadamo se će se nastaviti sa ovom praksom i naredne godine.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist