Sve je spremno za spektakularni 2. “Zenički noćni cener”


Nakon što je prošlogodišnja trka pod nazivom “Zenički noćni cener” proglašena najboljom novom utrkom u Bosni i Hercegovini, sekcija Zenica Trči organizuje 2. po redu “Zenički noćni cener”.

 

Sekcija Zenica Trči djeluje u sklopu Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO. Uz članove ove sekcije možete trčati i promovisti zdraviji život, a ono što dobijete uz to jeste dobro druženje i pozitivnu energiju.

U Zenici ne trče samo Zeničani nego trče Bosanci i Hercegovci, ali pošto je ova utrka međunarodnog karaktera mi do sada imamo prijavljene trkače iz Hrvatske, Austrije, Irske, Mađarske, Saudijske Arabije i Turske. Znači da smo, za razliku od prošle godine, ovaj put do podigli na veći nivo. – izjavila je tokom emisije Standby Naila Muratović, PR Sekcije Zenica Trči.

Pored desetokilometarske utrke za sve ljubitelje zdravih navika iz nekoliko država, tu je i zabava za one najmlađe. Ove godine u subotu, prije glavne trke, djeca će trčati sa Trki-jem, zvaničnom maskotom Cenera.

Staza “Zeničkog noćnog cenera” dobila je zvanični certifikat AIMS-a, a da se ona pripremi potrudit će se veliki broj volontera. “Zenički noćni cener” trči se u dva i pol kruga, a prolazi kroz najljepše i najzanimljivije dijelove grada Zenice. Ova staza je idealna za postizanje ličnih rekorda. Ukoliko upravo TI želiš da postigneš ili oboriš svoj rekord, pridruži se ostalim trkačima ispunjavanjem prijave.

 

Fotografije: zenicatrci.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist