Press konferencija KŽK “Čelik

Written by on 09/04/2019

Dana 9.4.2019. u konferencijskoj sali u Zeničkoj Areni “ Husejin Smajlović “ održana je press konferencija KŽK “Čelik” povodom utakmice protiv ekipe “Play off” iz Sarajeva te oproštajne utakmice Aldijane Iriškić koja je svojim partijama za “Čelik” uveseljavala mnoge Zeničane.

Za “Čelik” ova utakmica neće imati preveliki značaj jer su obezbijedili ostanak u ligi što je ovoj izuzetno mladoj ekipi na početku sezone i bio cilj. To su nam na današnjoj konferenciji potvrdili trener Nedžad Mulić te igračice Anida Ćorović i Aldijana Irškić koja je ove sezone bila registrovana za “Čelik”, iako nije nastupala.

     “Nije mi bilo teško onoga trenutka kada sam odlučila napustiti košarku kao sada kada sam saznala da mi moj matični klub pravi oproštajnu utakmicu” izjavila je bivša reprezentativka Aldijana Iriškić.

    “Mi smo ove sezone ispunili cilj a to je bio ostanak u ligi te promovisanje naših mladih košarkašica koje bi mogle nastupiti i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine” istakao je trener Nedžad Mulić.

Trener Nedžad Mulić  je iskoristio priliku da pozove sve građane Zenice da podrže “Čelik” u sutrašnjoj utakmici protiv “Play off-a”.

Košarkašica Anida Ćorović je istakla da su samo 3 seniorke ove sezone nastupale za “Čelik” što nam govori o tome koliko je mlada ova ekipa.

Sutrašnjom pobjedom “Čelik” bi se mogao pomjeriti za jedno jedno mjesto na tabeli, a njihov trenutačni omjer je 8 pobjeda i 11 poraza.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist