250 Zeničana učestvuje u ovogodišnjoj međunarodnoj utrci od 10 kilometara


Danas su organizatori 2. “Zeničkog noćnog cenera” održali press konferenciju na kojoj su medijima predstavili informacije o samoj utrci, trkačima, ali i o izmjenama saobraćaja do kojih će doći u subotu, 13.04., tokom trke.

 

Dakle, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ u sklopu svoje posebne sekcije „Zenica trči“ će realizovati drugo izdanje rekreativne utrke „Zenički noćni cener“ 13. aprila 2019. godine sa početkom u 20,00 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Prijave i uplate startnina su završene, što znači da će na startnu liniju pristupit šest stotina trkača i trkačica iz Bosne i Hercegovine i šire. Utrka je međunarodnog karaktera, s obzirom da su prijavljeni učesnici i iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Irske, Njemačke i Saudijske Arabije.

Pored toga, staza je certificirana od strane Asocijacije za maratone i utrke na duge staze (AIMS), za razliku od prošlogodišnje. Ono po čemu se još ove dvije utrke razlikuju jeste broj učesnika iz Zenice. Prošle godine stotinu Zeničana je prošlo kroz cilj, dok će ove godine to biti broj od 250 Zeničana, što nas svakako raduje i govori o važnosti ove utrke.

Naravno, za one najbrže obezbjeđene su nagrade. U muškoj konkurenciji postolje napadaju Osman Junuzović, Srđan Samardžić i drugi, dok u ženskoj konkurenciji to su Lucia Kimani, Alma Hrnjić, Amela Trožić. Također, nagrađeni će biti i najbrži Zeničanin i Zeničanka.

Utrka, kao i cijela manifestacija će biti na velikom nivou sigurnosti, što se tiče učesnika ali i posjetilaca. Utrku će osiguravati policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i preko 150 volontera.

Kada je u pitanju sama manifestacija, program počinje kafom sa Amelom Tukom, Abedinom Mujezinovićem i Arminom Gazićem, te se nastavlja utrkom za mališane, nakon koje počinje glavna trka.

Ono što su organizatori skrenuli pažnju jeste izmjena saobraćaja o kojoj će građani Zenice biti obavješteni i koji se mole da za vrijeme dešavanja budu strpljivi i otvoreni za suradnju.

 

TRČI, NEMAŠ IZGOVOR!

 

 

Fotografije: zenicatrci.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist