Jedna od rijetkih srednjoškolskih aktivnosti oduševila publiku


Učenici Druge gimnazije jučer su bili ponovo u akciji. Naime, u poslijepodnevnim satima su u BZK “Preporod” okupili na desetine Zeničana i Zeničanki. Glumom, plesom, recitovanjem i pjesmom, maturanti su obilježili zadnje dane svog srednjoškolskog puta.

Ideju su dobili od svoje profesorice Bosanskog jezika i književnosti, a sve ostalo je njihov trud, zalaganje i želja da učestvuju.

“Predstava je definitivno unikatna i odlična je prilika da se predstavimo u najboljem svjetlu i da ostavimo jedan lijep trag iza sebe.” – izjavio je za Radio Active jedan od učesnika ovog projekta prije samog početka priredbe.

Organizacijom ove priredbe su također pokazali složnost, ali i prijateljstva koja su se njome rodila i ojačala. Kako kažu učesnici, neki se nisu ni znali iako su išli četiri godine zajedno u školu, a to upravo dokazuje ljepotu ovakvih dešavanja.

U projektu su učestvovala dva razreda završne godine Druge gimnazije u Zenici, a u prostoru Preporoda okupilo se oko 150 posjetilaca koji su bili zaintrigirani, a na kraju i oduševljeni.

Iako su se od publike oprostili sa stihovima “a sad adio, i ko zna gdje i ko zna kad” ova družina će nastaviti svojim stazama koje će se sigurno opet ukrstiti, a kad se to desi – očekuje nas mnogo veći spektakl od jučerašnjeg.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist