Susret lokalnih incijativa


U okviru projekta „Osnaženi mladi za održivu budućnost“ Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost “Progres“, Sarajevo, organizuje zajedničko, svečano veče svih partnera i prijatelja projekta, pod nazivom: „Susret lokalnih inicijativa“.

Susret lokalnih inicijativa  održati  će se u Sarajevu, u subotu 25. maja/svibnja  2019. godine, u Hotelu Hollywood, sa početkom u 18:00 sati.

Omladinske organizacije i neformalne grupe učesnice projekta „Osnaženi mladi za održivu budućnost“ su: Omladinski centar „Desnek“ Breza, Udruženje za opštu brigu i prava djece „Naša djeca“ Zenica, Centar za održivi razvoj „COR“ Bihać, Ekološko udruženje „Jezero“ Živinice/Šerići, Vijeće mladih grada Široki Brijeg, Savjet mladih Pale, Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin“ Bijeljina, Senat mladih „Omote“ Bijeljina, “Nova generacija“ Banja Luka i neformalna grupa „Bosanski Petrovac“.

Nastavljajući dosadašnji interkulturalni omladinski rad, Udruženje za psiho-socijlanu podršku i bolju budućnost „Progres“, Sarajevo, u saradnji sa njemačkom fondacijom „Wings of Hope“ iz Minhena, u dvogodišnjem projektnom planu intenzivira i promoviše važnost neformalnog obrazovanja, dijaloga i jačanja resursa lokalnih zajednica kroz omladinski aktivizam, u cijeloj Bosni i Hercegovini. Program projekta okuplja petnaest mladih ljudi, djevojaka i mladića, koji preuzimaju inicijativu za stjecanje iskustva koja će im biti podrška za rad u lokalnim zajednicama, te interreligijski, interetnički rad kroz dijalog, sa mladima iz cijele BiH.

Koncept projekta osmišljen je i realiziran u saradnji sa mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine, s ciljem povezivanja i ostvarivanja kontakta u sigurnom i podržavajućem kontekstu, kako bi proživljena iskustva multiplicirali u svojoj svakodnevnici, time pokazujući neophodnu dozu građanske hrabrosti i inicijative.

Kroz realizaciju sedam projektnih ideja na lokalnom nivou, finansijski podržanih od Udruženja

“Proges”, omladinske organizacije i neformalne grupe, nesumnjivo su skrenule pažnju na sebe, kao relevantne faktore u kreiranju održive budućnosti mladih u BiH.

Jedan od najznačajnih rezultata dosadašnjeg rada jeste stabilizacija i unapređenje saradnje unutar projektne mreže, između omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Jasan pokazatelj uspješnosti prve faze projekta jeste motivacija i spremnost učesnika i učesnica za nastavak aktivnosti, kao i ideje koje kreiraju samostalno.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist