“Za promjene u zajednici” sa mladima!


Tokom vikenda, 24. i 25.05.2019. godine, u prostorijama Udruženja “Naša djeca” Zenica održana je radionica pod nazivom “Za promjene u zajednici: Klikni dva puta”. Radionicu je vodila magistrica kulturologije i medijske kulture, Marijana Bičvić iz Hrvatske, koja posljednjih pet godina stanuje u Njemačkoj.

Na dvodnevnoj radionici sudjelovalo je oko 30 mladih sa Dječijeg parlamenta u Zenici.
Parlamentarci su imali priliku naučiti osnove medija, zatim su više čuli o cyber – mobbingu, fake news i drugim područjima koja se odnose na medijsku pedagogiju mladih.

S obzirom na činjenicu da djeca i mladi koriste društvene mreže najmanje tri sata dnevno i nalaze se pod izloženošću medija, te su konzumenti medijskih sadržaja. Kroz ovu radionicu cilj ih je podstaknuti da budu i kreatori, da svoje ideje razviju u online području i plasiraju, govori Marijana Bičvić.

Facilitatorica Dječijeg parlamenta u Zenici, Adna Kepeš, ponosna je na rad parlamentaraca, te napominje kako se trud i rad uvijek isplate, pa tako i ovaj put jer se o radu parlamentaraca čulo i u Njemačkoj iz koje je stigla Marijana sa željom da održi radionicu i podijeli svoje znanje sa parlamentarcima. Polaznici ove radionice dobili su i diplome za sudjelovanje na istoj, napominje Adna Kepeš.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist