Zeničanka Adna Hasanić dobila glavnu ulogu u filmu


Talentovana zenička glumica Adna Hasanić dobila je glavnu ulogu u filmu ”Ženski orkestar”.

Adna Hasanić je diplomirala glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli u klasi profesora Damira Altumbabića, a trenutno je na master studiju. 

Sa 9 godina je upisala dramski studio Dječija, omladinska i lutkarska scena u Bosanskom Narodnom Pozorištu  Zenica pod vodstvom Miroljuba Mijatovića. Tu ostaje 10 godina, te je za to vrijeme odigrala 20 predstava.

Iako joj je pozorište prva ljubav, Adna se itekako raduje svojoj ulozi u filmu ”Ženski orkestar”. Nije razmišljala da će odmah po završtku studija dobiti ulogu, no međutim to se desilo.

„Kada govorimo o ovom filmu, opet se dogodio u pozorištu. Na mojoj diplomskoj predstavi je bio redatelj filma koji je gledao tu predstavu, a ja o tome, naravno, ništa nisam znala. Tek nakon godinu dana dobijem poziv gdje mi je rečeno da tokom igranja predstave i njegovog gledanja, učinila sam mu se adekvatnom za lik Dunje, koju igram u ovom filmu.“

Adna nam je otkrila detalje svoje uloge, ali i filma.

“Ono što za sada znam i što vam mogu reći jeste da se radi o profesorici muzike, jednoj zabranjenoj ljubavi i, naravno, o našim trenutnim problemima u državi, također se spominju i kladionice i alkohol, zapravo generalni naši problemi.”

Film će se snimati na tri lokacije i to u Sarajevu, Mostaru i Trebinju, a snimanje će početi krajem 2019. godine.

Tekst pisala: Berina Lušija


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist