Crtani filmovi za povratak u djetinjstvo


Ovog mjeseca smo za rubriku “Iz ugla mladih”, časopisa “Smišljam” uzeli malo neobično pitanje. Nakon svih obaveza i škole, došlo je dugo očekivano ljeto i napokon se i mi možemo opustiti i odmoriti. Svi znamo da je ove tople popodnevne sate najbolje provesti u hladu svoje sobe gledajući nama svima drage crtane filmove. Zato smo za ovaj broj časopisa “Smišljam” našim mladim sugrađanima postavili pitanje “Koji je vaš omiljeni crtani film i zašto?”, a imamo i sljedeće odgovore:

“Spužva Bob, on mi je oduvijek bio zabavan i zanimljiv, primjeren svim generacijama i nikada neće dosaditi.”

“Moj omiljeni crtani film jeste Aladin, jedan od najljepših, najbolje editiranih i emitiranih crtanih filmova u zadnjih nekoliko godina. Meni se prvenstveno sviđa jer su tu spominje i moje ime, a i ljubav je prikazana na neki drugi način, na istinit način, i jednostavno je dokaz koliko se čovjek može promijeniti zbog osobe bez obzira kakva je ta osoba, naravno na bolji način. Smatram da bi svi trebali pogledati ovaj crtani.”

“Sam&Cat. Najdraži mi je zato što su smiješne i zanimljive na mnogo načina.”

“Pink Panter, zato što je zanimljiv i smiješan, i volim gledati njegove avanture.”

“Pošto je aktuelan neka bude ”Kralj lavova” iako volim sve Disney crtane. U tom crtanom filmu jednostavno se prikazuje krug života koji mora teći i da su i usponi i padovi dio tog kruga i baš zbog toga to mi je najdraži crtani.”

“Anđela Anakonda. Voljela sam gledati taj crtani kad sam bila mala, stalno sam tražila nove epizode na youtube-u i nekako mi je ostao u sjećanju.”

“Moj najdraži crtani od malih nogu “ Tom i Džeri”, zato što je radnja bila zanimljiva, ali i zbog popularnosti tog crtanog. On je na neki način simbol mog djetinjstva jer nije prošao dan da ga nisam gledala.”

“Spužva Bob će definitivno uvijek imati titulu mog najdražeg crtanog, kao maloj sviđao mi se dosta sam odabir likova i sve te neke neispričane priče okeana koje su spomenute u tom crtanom. Privlačile me to što je obična spužva u okeanu i što je ona glavni lik. U moru svih crtanih, Spužva se baš isticao, po svojoj toj posebnosti, i baš zato, i dan danas volim da pogledam Spužvu, jer nekako popravi mi raspoloženje i ispunjava me

Bez obzira kog uzrasta bili, svi vole pogledati neki crtani film i na taj način odlutati od ovog stvarnog svijeta. Moji vršnjaci, stariji od nas, pa čak i mlađi, kažu kako će im omiljeni dio djetinjstva biti taj trenutak kada upale TV i bezbrižno gledaju crtane filmove bez brige o nekim drugim stvarima. Jedno je sigurno, u svakome od nas će uvijek biti ono dijete koje će se uvijek radovati animiranim likovima sa kojima su bježali iz ovog svijeta na svoje čarobno mjesto.

Tekst: Adna Delić, časopis “Smišljam”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist