Ne propustite šesti Dječiji Film Festival


Multiplex “Ekran” Zenica će po šesti put biti organizator i domaćin Dječijeg Film Festivala u periodu od 13.09. do 20.09.2019. godine.

Najveća filmska smotra za mališane iz cijele Bosne i Hercegovine ove godine obilježava šestu godišnjicu, koja za organizatore ima sentimentalnu vrijednost. Kako kaže PR/event menadžer, Mirza Begović, jedan od razloga za sentimentalnost jeste što po šesti put ulazimo u najljepšu dječiju avanturu. Međutim, drugi razlog je što se Multiplex “Ekran” Zenica zatvara 23. septembra, a u Zenicu ulazi Cinestar.

Šesti po redu Dječiji Film Festival ove godine će publici ponuditi šesnaest različitih filmova, šest svjetskih premijera u preko pedeset projekcija. Mališane ne očekuju samo projekcije filmova. Najmlađa publika će moći uživati u plesnim zabavama, zabavama sa maskotama i interaktivnim igricama.

“Ove godine smo otišli jednu stepenicu više, u odnosu na sve protekle godine. 70% programa su filmovi van holivudske produkcije. Kada otvorite program, naći ćete filmove od Rusije do Švedske, Norveške, Njemačke. Sve su porodični naslovi, prilagođeni svakom uzrastu i to je ono što nas posebno raduje, da smo se uspjeli u kratkom roku izboriti da imamo jedan sadržajan i kvalitetan program”, kazao je direktor Dječijeg Film Festivala, Denis Samardžić.

Najvažniji segment Festivala i naravno razlog organizovanja ovakvog tipa filmske smotre jesu djeca.

“Meni je veliko zadovoljstvo da kažem da je do sada Festival posjetilo preko 50.000 mališana, koji su sa osmijehom izašli iz Multiplex “Ekran” Zenica, sa novim iskustvima i znanjima o filmu, raspoloženi igricama koje svaki put obezbijedimo. Stoga i ovaj put i svaki put će nam biti isti cilj – da djeca budu sretna i zadovoljna, da po najnižim cijenama u svijetu gledaju najbolje filmove i jednostavno osjete čaroliju, koju im sprema direkcija Dječijeg Film Festivala.”, kazao je PR/event menadžer, Mirza Begović.

I radiYoaktivna ekipa Vas poziva da zajedno sa Vašim mališanima prisustvujete dječijoj avanturi i uživate u programu, koji je za sve nas pripremio Dječiji Film Festival.

Piše: Almedina Jašarević


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist