Udruženje “Zada” u borbi za Roditeljsku kuću


Udruženje “Zada”, koje je prvenstveno djelovalo kao neformalna grupa, te kao takva su se bavili većinom humanitarnim radom, dok su 2017. godine i formalno registrovani, kako bi lakše implementirali svoje projekte, koji za cilj imaju podršku ženama i njihovim porodicama.

Misija Udruženja “Zada” jeste da kroz edukativne i ekonomske projekte doprinese izgradnji mira u porodici i društvu, dok je njihova vizija
život bez nasilja i pružanje podrške kroz edukacije i zajedničke radionice svim članicama, i upravo na te načine žele da doprinesu boljim i zdravijim promjenama u našem društvu.

Jedan od projekata Udruženja, jeste i izgradnja Roditeljske kuće, kako bi djeca u Zenici imali bezuslovnu podršku, te kako bi se olakšao život roditelja i oboljele djece. Kako bi uspjeli u svom cilju, potrebna im je podrška i odaziv građana Zenice. Njihova misija je da prikupe 5.000 potpisa građana kako bi moglo uslijediti podnošenje incijative Skupštini ZDK, te kako bi njihova ideja dobila sretan i uspješan kraj.

“Kao Udruženje, imali smo tri projekta: Prevencija i zaštita žena, Mali kreativci, te Roditeljska kuća. Što se tiče ovog projekta, mi smo prosto osjetili potrebu da Zenica treba roditeljsku kuću, a i zbog saznanja da Zenica nema onkološki odjel, odnosno dio gdje djeca mogu ležati. A dobro znamo svi kakva nam je trenutna situacija, te da je roditeljima teško iz okolnih sela putovati, te plaćati karte, a kamoli iz drugih gradova.” kažu iz Udruženja “Zada”.

Od 16. do 20. septembra članovi Udruženja će prikupljati potpise za peticiju, na ulicama našeg grada, stoga izađite, prošećite i dajte svoj potpis i doprinos ovoj divnoj priči, za koju se nadamo da će imati sretan i uspješan kraj.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist