Zenički reper MOŽDA predstavio novu pjesmu i spot


Zenički reper Zerin Husejnović, poznatiji pod scenskim imenom Možda, na svom youtube kanalu ima čak 414 pretplatnika.  Danas u 16h, na pomenutom kanalu, objavio je  novi singl pod nazivom “Za to živim” koji je dugo najavljivao na svojim društvenim mrežama.

Tekst pjesme “Za to živim” ja autorsko djelo Zerina. MOŽDA novom pjesmom želi da predstavi šta je hip hop i kako jedan reper pruža ljubav kroz rap. Želi da ukaže na važnost razdvajanja i nesvrstavanja rap-a u hip hop.
Za radio “Active” kaže: “Naravno u mojim pjesama nema mjesta za mržnju, ali hoću da spomenem da danas neku vrstu nove muzike ne mogu da svrstavaju u hip hop. ‘No hate’, ali zna se šta je prava rap muzika.’’

Napomenjimo da je Zerin već nastupao i najavljivao koncerte na fundraising kampanjama radija ‘’Active’’,  te predstavljao svoje pjesme na koncertima velikih balkanskih repera, ove godine to je bio beogradski reper Marchelo, dok je prošle godine svoj talenat predstavljao publici na koncertu Ede Maajke.


Ono čime je Možda i ovaj put iznenadio publiku jeste spot nove pjesme. U spotu “Za to živim”, kako Zerin potvrđuje, u prvom planu je on, dok su iza njega grafiti. Snimanje i obradu spota uradio je Vedad Ćatić (Neo side photography), a svaki kadar spota sniman je u Zenici.
Što se tiče spota u prvom planu sam ja , dok su iza mene grafiti. Dakle fokus je prvo na meni, naravno samo u spotu, na grafite i onda rap. Vjerujem da ćete, ukoliko poslušate pjesmu i uporedo pogledate spot, shvatiti zbog čega je tako. ” – rekao je Zerin za radio ‘’Active’’.

Zerin je već tri godine na sceni rap-a, koje ponosno naziva godinama sazrijevanja i rada. Iza sebe ima veći broj objavljenih autorskih pjesama. Do sada njegova najpoznatija jeste pjesma ‘’Tiran lirike’’ sa čak preko 3000 pregleda. Pitali smo ga po čemu se to njegova nova pjesma izdvaja od ostalih, a šta nam je odgovorio pročitajte u nastavku:
Svaka moja pjesma zapravo je slična prethodnoj, ali naravno ima razlike. Flow se razlikuje u skoro svakoj pjesmi, tema svake pjesme , pa I ove, se razlikuje. Drugačiji i više unikatniji je tempo. Suština i cilj pjesme jeste motivacija. Drago mi je ukoliko motivišem ostale novom pjesmom, želim da ih inspirišem da kreiraju nešto svoje.  Ipak, i ja sam samo okorjeli reper koji piše dosta realne stihove, baš kao u ovoj pjesmi. Muzikom pokušavam dočarati ko smo zapravo, šta zelimo, gdje živimo i koliko možemo da ostvarimo svaki svoj san, ma koliko bilo teško.

Na kraju našeg razgovora pitali smo ga šta očekuje od nove pjesme:
Pa samo želim da se raji svidi pjesma i spot. Mnogo smo radili na njemu, i biti će mi drago ukoliko se I publici svidi pjesma i spot kao što je meni. Jer s tim itekako vidim koliko se moj rad cijeni i poštuje, to mi daje još veću želju i volju za što boljim i boljim radom.”

Pjesma I spot ‘’Za to živim’’ objavljna je danas u 16:00h , zato ne propustite priliku i poslušajte je na linku ispod.
”Za to živim”-MOŽDA

Autor teksta: Jasmina Horić


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist