Helem Nejse Šou večeras iz izolacije


U jeku pandemije coronavirusa sve ulice su puste, ugostiteljski objekti zatvoreni, koncerti otkazani ili pomjereni, više od 50 posto svjetskog stanovništva nalazi se u kućnoj izolaciji zbog restriktivnih mjera putem kojih se svim silama pokušava stati u kraj širenju zaraze. Sva moguća komunikacija preselila se na društvene mreže. Ljudi se druže putem Skajpa, Zooma, Messengera, Instagrama, Vibera, Party House-a, a kad je u pitanu zabava, primorani su konzumirati sadržaj isključivo na internetu.

 

U to ime, vrijedna ekipa grupe Helem Nejse, koja je prije dvije sedmice objavila svoj treći studijski album „Gluten Tag“, odlučila je svoju publiku počastiti „Izvanrednom sezonom Helem Nejse Rejdou Šoua“ direktno iz izolacije. Članovi grupe su svi u svojim kućama, poštuju naredbe i mjere, ali to ih neće zaustaviti da svojim fanovima prirede standardno nedjeljno druženje uz Helem Nejse Rejdio Šou podcast.

Prva epizoda izvanredne sezone počinje večeras u 22.00h na Youtube kanalu i Facebook page-u Helem Nejse, a planirano je da se emituje svake nedelje dok god pandemija traje i dok god budemo morali biti izolirani u svojim domovima.

„Početak godine smo posvetili radu na novom albumu, bookingu koncerata i pripremi za iste. Nažalost, pandemija nam je pomrsila planove, pa smo morali ostati kući i sve zakazane obaveze odgoditi. Odlučili smo se samoizofirati i raditi podcast, jer ništa nam drugo ne preostaje. Naša publika to očekuje i čak su nas naružili da kasnimo dvije sedmice. Međutim, morali smo jako dobro istražit ovo polje, kako konceptualno, tako i tehnički. Došli smo na zelenu granu i jedva čekamo da počne standardno nedjeljno brukanje. Biće sve kako je bilo i dosad uz minimalne promjene u vidu lokacije.

Inače, dobro smo, nemojte se brinuti. U ponedeljak čekamo posljednju tranšu uplate Federalnog kriznog štaba koji nam je obećao kratkoročnu pomoć od 1,20 KM po članu grupe. Nas ima desetak, a uplaćeno je već 50 posto. Što se toga tiče, ne sekiramo se, jer država je uvijek tu nam pomogne; bila to novčana pomoć ili instrukcije kako pravilno koristiti zaštitnu masku. Na tome im hvala.

Ostanite kući, slušajte upute, zaštitite sebe, svoju porodicu, komšije, prijatelje, a i dušmane. Jako je bitno da, iako smo na neki način odvojeni fizički, zajedničkim snagama pobijedimo ovu pošast i spremni dočekamo ljetne dane, uživajući u hladnim napitcima. I naravno, gledajte i slušajte Helem Nejse Rejdio Šou i budite krajnje opitmistični, jer pesimizam je loš za imunitet.“

Najavu možete pogledati na linku.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist