Active preporučuje: Ozark


Nakon što vam je Active ekipa preporučila, trenutno, najgledaniju seriju La casa de papel, ovaj put smo se odlučili za još jednu Netflix-ovu seriju pod nazivom Ozark.

 

Radnja serije Ozark se dešava upravo kako i naziv serije kaže, u ljetovalištu Ozark, u Missouriju. Priču započinje Marty Byrde (Jason Bateman), koji je u javnom životu finansijski planer, ali je zapravo član narko kartela, te je zadužen za pranje novca. On se, zajedno sa svojom suprugom Wendy (Laura Linney) i njihovo dvoje djece, sele iz Chicaga u Ozark.

Odlučili su se na ovakav korak zbog toga što je pranje novca, u Chicagu, krenulo po zlu, te su morali da plate dug meksičkom narko kartelu, da bi sačuvali svoju porodicu. Marty Byrde je u Ozarku vidio priliku za pranje novca, odnosno ”investiranje” u razne kompanije, kako bi oprao dovoljno novca za vraćanje duga.

Marty i Wendy su se, tokom života u Ozarku, spetljali sa lokalnim kriminalcima, što pogoršava stvari. Nakon što su stali na pogrešnu stranu opasnih porodica u Ozarku, uključujući porodice Snells i Langmores, porodica se i dalje trudi da sačuva posao pranja novca.

Njihova vlastita veza je, također, testirana zbog toga što moraju zajedno da rade na poslovima koje im narko kartel nalaže, ali bez da budu uočljivi FBI-ju.

Prva sezona serije je izašla 2017. godine, a za treću sezonu fanovi su čekali 2 godine. Treća sezona je dostupna od 27. marta na Netflixu. Šta se to izdešavalo u porodici Byrde, saznat ćete u novim epizodama.

Ocjena serije na prestižnoj stranici IMDb je 8,3/10, te, trenutno, zauzima  4. mjesto najpopularnijih serija.

Ako imate vremena, a ljubitelji ste drame, onda je ovo prava serija za vas.

Autor teksta: Berina Lušija
Izvor fotografije: https://ontvtoday.com/jason-bateman-immersed-in-ozark-minutia


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist