Online psihološka podrška novinarima u BiH


Sarajevo, 13.aprila – Od sredine ovog mjeseca Udruženje/udruga BH novinari će početi sa pružanjem besplatne psihološke podrške novinarima, blogerime, freelancerima i drugim medijskim radnicima na teritoriji cijele BiH. Više od pet sedmica većina medija radi po posebnom režimu, povećan je obim radnih zadataka kao i dužina vremena provednog na radnom mjestu, jačaju profesionalni izazovi, stres i pritsci,  zbog čega su BH novinari i pokrenuli  sistem psihološke podrške svim medijskim profesionalcima.

 

U saradnji sa tri klinička psihologa – terapeuta iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva, kao i udruženjima psihologa Kantona Sarajevo i Republike Srpske, bit će uspostavljeno online psihološko savjetovanje, individalna podrška putem Skype, te grupni rad sa članovima medijskih redakcija. Psihološka podrška će biti dostupna svima u naredna tri meseca sa programom koji uključje stručnu psihološku podršku u savladavanju profesionalnog  stresa i umora, razvijanje tehnika borbe sa strahom, neizvjesnošću i drugim oblicima pritisaka kojima su profesionalno ili privatno izloženi medijskih djelatnici, blogeri i aktivisti.

Program psihološke podrške BH novinari su razvili uz pomoć organizacije Free Press Unlimited iz Nizozemske. O detaljima provodenja ove podrške novinari i svi drugi će biti obaviješteni putem društvenih mreža i direktim kontaktom sa online uredom BH novinara.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist