Prijavi se na projekat “Youth Voice: Hercegovina Calling”

Written by on 31/05/2024

i-dijaspora iz Švicarske zajedno sa Udruženjem za brigu i opšta prava djece “NAŠA DJECA” Zenica poziva mlade iz Bosne i Hercegovine i Švicarske da se prijave za projekat “Youth voice: Hercegovina calling!” i upoznaju se sa radom medija, te doživite kreiranje vlastitih medijskih sadržaja! Ovaj projekat organizuje i-dijaspora iz Švicarske u saradnji sa udruženjem “NAŠA DJECA” Zenica.

Ciljevi projekta: 

  • umrežavanje mladih iz Bosne i Hercegovine i Švicarske;
  • sticanje teorijskih i praktičnih znanja o radu u medijima;
  • kreiranje i promocija web članaka, uključujući audio/video produkciju
  • podsticanje nove saradnje i ideja.

Vrijeme i mjesto projekta:

Omladinska razmjena će se održati od 22. augusta do 28. augusta 2024. godine u živopisnom Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Mladi iz Švicarske i Bosne i Hercegovine će provesti 7 dana u Mostaru i imati priliku kreirati vlastiti medijski sadržaj!

Ko se može prijaviti?

Mladi ljudi od 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine koji su zainteresovani za medije i doprinos mladih tim medijima. Radni jezik projekta će biti engleski. Odabir učesnika će se vršiti na osnovu popunjene prijave.

Prijaviti se možete putem ovog linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFGyDWdWEM0bPUfRYpWdv0qeoQPRrtvENTCnDqnjoU_jovJQ/viewform?pli=1

Prijave su otvorene do 20.06.2024. godine.

Sretno!

O Mostaru: 

Mostar, dragulj smješten u srcu Bosne i Hercegovine, nudi jedinstven spoj kulture, historije i avanture. Poznat po svom kultnom mostu iz otomanskog doba, Stari most, raj je za mlade ljude koji traže impresivna iskustva. Uronite u živopisni Stari grad, uživajte u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i uživajte u prekrasnoj rijeci Neretvi!

Mostar obećava nezaboravno putovanje ispunjeno otkrićima i uzbuđenjem, savršeno za mlade avanturiste iz Švicarske koji žele proširiti svoje vidike.

O i-dijaspori/i-platformi

i-platfom ima za cilj podržavati i promovirati razvoj Bosne i Hercegovine povezivanjem dijaspore Bosne i Hercegovine u Švicarskoj, prikupljanjem i razmjenom informacija, povezivanjem aktera iz obje zemlje, stvaranjem sinergije, podržavanjem i promicanjem inicijativa koje doprinose razvoju društvenih , ekonomskih i kulturnih procesa u Bosni i Hercegovini. Pri tome i-platforma ulaže maksimalne napore da izgradi mostove između osoba, profesija i zajedničkih interesa Švicarske i Bosne i Hercegovine.

O udruženju “NAŠA DJECA” Zenica i Radiju Active

Udruženje „Naša djeca“ Zenica osnovano je u martu 1992. godine sa osnovnim ciljem da kroz različite aktivnosti implementira Konvenciju UN o pravima djeteta. Korisnici Udruženja su djeca starosne dobi od 12 do 18 godina i mladi od 18 do 25 godina, koji imaju potrebu da organizovano i kvalitetno koriste svoje slobodno vrijeme, prepoznaju vlastite interese i talente, slobodno izraze svoje mišljenje i stavove. U okviru Udruženja, djeluje i prvi community radio (neprofitan, nekomercijalan) – Radio Active, koji ima za cilj uključivanje djece i mladih u promociju medijske i informacijske pismenosti. 
 
 
 Ovaj projekat podržava Movetia – Nacionalna agencija za razmjenu i mobilnost mladih iz Švicarske.

RadiYo Active

Current track

Title

Artist