“Neću na kafu, odo’ na Smetove”

Written by on 03/12/2015

U nedjelju, 06.12.2015. godine organizovan je izlet na Smetove pod nazivom „Neću na kafu, odo’ na Smetove“. Polazak je u 09:00 sa Turske česme na Kamberovića polju.

Motiv kojim su se vodili pri organizovanju ovog izleta glasi: „Ovu nedjelju odlučio sam se da provedem cijeli dan u prirodi i odmorim se od radne sedmice ili fakulteta (težak je studentski život). Zajedno sa prijateljima ili porodicom, pridružit ću se koloni koja ima istu namjeru kao i ja, i laganom šetnjom uživati do Smetova, smijati se svom umoru, upoznati nove prijatelje, prošetati do planinarskog doma Smet ili do doma radioamatera. Najdraže će mi biti kada se uspješno popnem do spomenika i uživam u pogledu na Zenicu, grad iz kojeg sam danas izašao samo da bih ga mogao vidjeti iz druge perspektive, sa njegovog izletišta zvanog Smetovi“, izjavio je za radio Active Nino Mujkić, PR Udruženja planinara „VEDRO

„Planina Smetovi danas je najdraže izletište za sve generacije Zeničana i Zeničanki i svaki vikend nastojimo da provedemo što više vremena u prirodi. Ovaj vikend iskoristit ćemo i na naše izletište otići pješke i provesti jedno predivno nedjeljno popodne“, dodaje Mujkić.

Za uspon do Smetova, put preko Dobre vode, pauze i svu ostalu odgovornost bit će zadužene “Vedrašice”  koje će predvoditi sve zainteresovane.

„Zainteresovane osobe koje žele da idu sa biciklom mogu se takođe pridružiti koloni. Zaljubljene osobe mogu takođe povesti svoju ljepšu polovinu a djevojkama koje traže nekog slatkog hrabrog i pamenog momka preporučujemo našu nedjeljnju kolonu jer ko šeta sa nama ne sjedi na kafi, ne trača i ne lijenčari cijeli dan. Što nas je više sve nam je ljepše. Vidimo se u nedjelju“, napominje Mujkić.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist