Druga panel diskusija Dječijeg parlamenta


U organizaciji Dječijeg parlamenta grada Zenice koje djeluje u sklopu udruženja „Naša djeca” Zenica u ponedjeljak, 14.11. u 12 sati, u prostorijama Opće biblioteke u Zenici bit će održana  dječija panel diskusija pod nazivom „Ulaganje u djecu iz dječije perspektive“.

Panel diskusija se realizira u okviru projekta „Ulaganje u djecu“ koje Udruženje realizira u partnerstvu sa organizacijom Save the Children. Cijeli projekat posvećen je povećanju vidljivosti djece u budžetima kroz prepoznavanje realnih potreba i prioriteta djece.

Kroz panel diskusiju želi se skrenuti pažnja na značaj  ulaganja u djecu, njihove potrebe i prioritete. Ovom aktivnošću djeca će dati pregled stanja u pojedinim oblastima, te iznijeti vlastite stavove o ovom problemu. Ovo je druga panel diskusija koju priprema Dječiji parlament na temu ulaganja u djecu.

Moderator ove panel diskusije je četrnaestogodišnji Denis Marijanović,  član  Dječijeg parlamenta, a pored njega u diskusiji će učestvovati paneliste:

  1. Almedina Hrnjić (članica Dječijeg parlamenta)
  2. Vildana Hodžić (predsjednica Dječijeg parlamenta)
  3. Sara Softić (koordinatorica lokalnog tima AsuBiH Zenica)
  4. Fuad Kasumović (gradonačelnik grada Zenica)

Grupa Dječiji parlament djeluje u okviru udruženja “Naša djeca” Zenica, Parlament broji oko 40 članova, djece svih uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola. Sa grupom se realizira niz radionica i projekata o pravima djeteta, kroz koja se potiče kritičko i kreativno razmišljanje. Dječiji parlament je osnovan 2011. godine, a 2014. godine je formaliziran u Gradskoj upravi Zenica. Cilj ove grupe je da okupi što veći broj djece, kako bi ih bolje upoznali sa njihovim pravima i kako bi podstakli svoje vršnjake za aktivnije djelovanje u zajednici aktivnije učestvovanje u borbi za prava djece.

„ULAGANJE U DJECU IZ DJEČIJE PERSPEKTIVE“
– Opća biblioteka u Zenici, 14.11. u 12 sati –


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist