Panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih


U subotu, 17.03.2018 godine od 12:00 do 14:00 će se u Gradskom muzeju u Zenici održati panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih na kojoj će učešće uzeti stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja i mladi koji aktivno djeluju u našoj zajednici.

Tema mentalnog zdravlja, pogotovo kod mladih, je skoro pa „zabranjena tema“ u našem društvu i o njoj se samo stidljivo priča u slučaju onog najgoreg. Ova panel diskusije je upravo preventivnog karaktera i fokus diskusije će biti stavljen na uzroke i moguća riješenja, a za cilj ima podizanje svijesti o mentalnom zdravlju mladih i poticanje dijaloga u široj javnosti o ovom problemu.

„Sjetimo se definicije zdravlja od strane Svjetske zdravstvene organizacije: „Zdravlje predstavlja kompletno fizičko, mentalno i socijalno blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti i nemoć.“ Mentalno zdravlje je dio sveukupnog zdravlja svakog čovjeka. Na panel diskusiji ćemo govoriti o mogućnostima unaprijeđenja mentalnog zdravlja“, poručuje mr.sc. Sedin Habibović, diplomirani psiholog i psihoterapeut koji će biti i moderator ove diskusije.

Učesnici panel diskusije:

Sedin Habibović, diplomirani psiholog i psihoterapeut
Ernad Bihorac, direktor Udruženja „Naša djeca“ Zenica
Adna Kepeš, članica Dječijeg parlamenta Grada Zenice
Predstavnik centra za mentalno zdravlje Zenice

Važno je napomenuti da će svi prisutni imati priiku postaviti pitanja i uključiti se u diskusiju te ovim putem pozivamo srednjoškolce i studente da dođu u Gradski muzej 17.03. u 12 sati i aktivno se uključe u diskusiju.

Panel diskusija je dio šireg projekta koji će se u narednih par mjeseci realizovati u četiri bh. grada: Zenica, Sarajevo, Mostar i Banja Luka. Krajnji produkt ovog projekta će biti informativni dokumentarni film namjenjen mladim ljudima.

Organizator panel diskusije je Udruženje „Naša djeca“ Zenica uz podršku Humanity in Action-a Bosne i Hercegovine.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist