Sve je spremno za Zenički noćni cener


Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „Vedro“ iz Zenice u sklopu svoje posebne Sekcije „Zenica trči“, posvećene promociji rekreativnog trčanja, organizuje rekreativnu utrku na 10 kilometara.

Danas, 11.4.2018. godine, organizovana je Press konferencija u susret “1. Zenički noćni cener Arcelor Mittal” na stazi Atletskog stadiona Kamberovića polja u Zenici.

„Zadnjih šest mjeseci se priprema danonoćno, možemo biti zadovoljni sa onim što smo uradili, s obzirom da je “Vedro” prvi put preuzelo ovakav projekat na sebe. Mi smo uglavnom bili fokusirani na to planinarstvo, međutim kako smo dobili neke članove koji često učestvuju na polumaratonima i maratonima u druge države, oni su odlučili da ispred Udruženja „Vedro“ pokrenu sekciju “Zenica Trči”. Mi već imamo pet stotina učesnika, osim iz BiH, iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske.“ – izjavila je Sabina Topčić, PR Udruženja „Vedro“, za Radio Active.

„Osim finansijske pomoći, Gradska uprava je stavila sve svoje službe u funkciju za taj događaj. Cilj je da te subote pošaljemo jednu lijepu poruku da u našem gradu ima lijepih stvari, lijepih dešavanja, da se mladi okupljaju u jednom impozantnom broju, više od pet stotina učesnika iz BiH i regiona. Idealna je prilika da se pošalje slika Zenice i njene infrastrukture. Ja mislim da svakako možemo biti ponosni na našu infrastrukturu i naravno prošlost.“ – izjavio je Armin Mujkić, konsultant kabineta gradonačelnika Fuada Kasumovića.

„Očekuje se hiljadu posjetilaca, luda zabava uz našeg DJ-a, a čitav program će trajati od 18 do 22 sata.“ – dodala je Sabina.

Budite u subotu, 14.4.2018. godine, na Trgu Alije Izetbegovića i podržite ovaj događaj i širite pozitivu!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist