Čelik dočekuje Krupu u Kupu BiH


U prostorijama N.K.Čelik održana je press konferencija povodom današnje utakmice 1/16 finala Kupa BiH između Čelika i Krupe sa Vrbasa. Zeničani imaju ambicije proći u dalju fazu, a svakako da im u prilog ide što se igra jedna utakmica i to u Zenici.

Ipak ekipa Krupe je jako kvalitetna momčad koja je na otvaranju prvenstva savladala Čelik. Na današnjoj press konferenciji medijima su se obratili trener Čelika Adnan Örnek i fudbaler Vladimir Grahovac.

Trener Örnek govorio je današnjoj utakmici, igračkom kadru, te ambicijama u Kupu BiH.

„Očekuje nas težak meč, međutim igramo na domaćem terenu i to nam je olakšavajuća okolnost. U svakoj državi utakmice u Kupu su veoma teške i dešavaju se iznenađenja. Mi ne želimo da se sutra desi iznenađenje, iako će preko puta nas stajati ekipa koja ove sezone igra veoma dobro, međutim mi ćemo uraditi sve da sutra pobijedimo“, kazao je Örnek.

Pored velike želje da prođu u dalju fazu ovog takmičenja u ekipi se očekuju promjene u početnom sastavu.

„Biti će nekoliko izmjena u ekipi, igrat će nekoliko novih igrača, koji su već imali šansu da se pokažu u ovoj sezoni. Nemamo mi širok roster kvalitetnih igrača, tako da su skoro svi igrači već ubilježili minutažu. Imamo poteškoću da smo jedini tim u ligi da nemamo strane igrače. Zadovoljan sam ja igračima koje trenutno imam u rosteru, ali trebaju nam pojačanja i mi već moramo razmišljati o zimskoj pauzi, te dolasku kvalitetnih igrača na nekim pozicijama u ekipi“, rekao je trener Čelika.

Ovu utakmicu će zbog povreda propustiti Salčinović i Okić, ostali igrači su u konkurenciji za meč.

Jedan od boljih igrača Čelika u posljednjih nekoliko utakmica je i omaleni veznjak Vladimir Grahovac osvrnuo se na protivnika koji u svojoj ekipi više nema najboljeg strijelca ekipe.

„Utakmica će biti teška za nas, Krupa je kvalitetan protivnik, to su svakako i pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. U svlačionici vlada dobra atmosfera, spremni smo za ovaj zgusnuti raspored u narednom periodu, kada ćemo svaka tri dana imati utakmicu. Mislim da smo sutra u prednosti nad gostima jer igramo kod kuće, pred našim navijačima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na velikoj podršci u ovoj sezoni. Ako damo svoj maksimum, onda prolaz u narednu fazu takmičenja neće doći u pitanje“, kaže Grahovac.

U posljednje vrijeme zauzima stalno mjesto u početnoj postavi, a olakšanje za Čelik vidi u tome što za Krupu više ne igra Elvir Koljić.

„Sigurno da im dosta fali Koljić, ali i bez njega su pokazali da su kvalitetna ekipa. Kada je u pitanju moj status i igre, zadovoljan sam u posljednje vrijeme, igram standardno i dajem svoj maksimum. Nastojat ću da tako nastavim i u narednom periodu“, rekao je Grahovac.

Mogući sastav Čelika: Ružić, Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab, Grahovac, Jamak, Jazvin, Mujanović, Dedić i Jurina (Dilaver).


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist