Zapalimo “Bure baruta” u BNP-u Zenica


Premijerno u našem gradu 21. septembra se održava predstava “Bure baruta” na Velikoj sceni Bosanskog Narodnog Pozorišta Zenica. Bosansko Narodno Pozorište i Skopje Film Studio u koprodukciji sa Makedonski Narodni Teatar Skoplje donose u naš grad ovu vrhunsku predstavu sa odličnom postavom glumaca.

 

U fokusu teksta, a i naše predstave su aktuelne teme iz surove svakidašnjice ljudi koji žive na ovim prostorima. Predstava govori o brutalnom nasilju, agoniji koja kontinuirano traje i polako pretvara u crnu rupu koja u sebe uvlači čak i one koji vjeruju da su dovoljno jaki da joj se odupru. Podsjeća nas da nije važno ko je započeo, nego da nam treba heroj koji će prekinuti tu spiralu nasilja – kaže rediteljica Nina Nikolikj.

 

“Bure baruta” nas i danas vodi u potragu za odgovorima, u potragu za hrabrošću, kako bismo konačno vidjeli sebe kroz ovu dramu, kao u čarobnom ogledalu, kako bismo vidjeli u sebi ono što osuđujemmo kod drugih, a ne vidimo prisutnost toga u vlastitim očima – riječ dramaturginje Dragane Lukan Nikoloski.

 

Dragi aktivci rezervišite ovaj petak za Bosansko Narodno Pozorište i prepustite se čarima koje vam ova predstava može pružiti. Predstava počinje u 19:30h, a repriza iste će se održati u subotu 22. septembra.

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist