Konferencija povodom utakmice Čelik – Gošk Gabela


Dana 08.03.2019.godine u prostorijama kluba N.K.Čelik održana je press konferencija povodom sutrašnje utakmice 22.kola BH telecom Premijer lige između N.K.Čelik i N.K. Gošk Gabela.

Za crveno-crne ova utakmica je od velikog značaja jer eventualnom pobjedom,protivniku iz Gabele koji se nalazi na poziciji koja vodi u niži rang takmičenja pobjegli na devet bodova prednosti. Zeničani su svjesni značaja sutrašnjeg duela protiv tvrde ekipe Goška, što su na današnjoj press konferenciji istakli trener Cihat Arslan i napadač Haris Dilaver.

Novi trener crveno-crnih, Cihat Arslan koji je remijem na Tušnju protiv Tuzla Citiya debitovao na klupi Zeničana svjestan je da ih sutra očekuje teška utakmica, ali da uz svo poštovanje prema gostima da žele pobjedu i nastavak dobrih rezultata.

“Prvi put sutra ću sjediti na klupi pred domaćom publikom, dobra je situacija u timu. Imamo pobjedu i remi na otvaranju drugog dijela prvenstva. Atmosfera u ekipi je sjajna, mislim da vlada veliko zajedništvo. Ja sam trener koji izuzetno poštuje i cijeni svoje protivnike, tako će biti i sutra, ali na terenu želim da moj tim ubilježi pobjedu i samo nas to interesuje. Očekujem dobru atmosferu jer znam da Čelik ima ponajbolje navijače u državi, nadam se da ćemo ih sutra obradovati” kaže trener Zeničana.

Sutra najveća opasnost za gol gostiju iz Gabele će prijetiti od Harisa Dilavera. Napadač crveno-crnih obilježio je prva dva kola nastavka Premijer lige s tri gola u dvije utakmice. Ovaj 29-godišnji napadač vjeruje da će sutra njegova ekipa slaviti pobjedu, a nije mu bitno hoće li on postići gol ili neko drugi, uspjeh tima je na prvom mjestu.

“Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, igramo protiv čvrste ekipe, koja se zna dobro braniti. Oni sigurno sutra dolaze da naprave dobar rezultat, ali mi smo ovu sedmicu radili jako dobro, ispunjavali smo sve obaveze koje je trener stavio pred nas. Moram ga ovom prilikom pohvaliti, čast nam je što nas trenira ovakav jedan stručnjak. Uz podršku s tribina i naš maksimalan angažman, nadam se da ćemo doći do pobjede, kako bi ovjerili dobre rezultate u ova dva kola” kazao je Dilaver.

Mogući sastav Čelika: Pavlović, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Jamak, Okoli, Grahovac (Lelić), Okić, Dedić i Dilaver.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist