Pozitivi se svaki dan pridružuje sve više sugrađana/ki!


Ajla Heralić u nedjelju, 31.03.2019. godine, počela je sa svojim dvadesetodnevnim izazovom u kojem joj je cilj da očisti korito rijeke Bosne u dijelu kod Bilinopoljskog mosta. Najviše mi je smetalo smeće koje se nalazi sa lijeve strane Bilinopoljskog mosta, te ujedno taj prizor predstavlja i prvu sliku našeg grada pogotovo onima koji sa autobuske stranice prelaze most i idu prema centru grada.

Trenutno je ovo smeće slika našeg grada, a smeće se nije samo stvorilo, svi smo odgovorni i svi bi trebali “čistiti iza sebe”. Odlučila sam da se pokrenem i da počnem sama čistiti, ne znajući koliko zapravo ovdje ima posla. Na svu sreću iz dana u dan pristiže sve više sugrađana/ki koji ne žele sjediti prekrštenih ruku i čekati da neko drugi to počisti, taj neko drugi smo mi.

Danas je okončan i pet dan trash challenge akcije, a danas su “času” prisustvovali: Amina Islamović, Haris Islamović, Džejna Turčinović, Harun Kafedžić, Kenan Suljić, Aiša Patković, Saudin Gak i Almen Kurta. Edin Dudić, kao zlatni sponzor kako je prozvan danas, iz razloga što je dokupio još materijala neophodnog za čišćenje, također se priključio akcijičišćenja. 

Namjerno sam napisala “čas” zato što mi se pojedini challengeri koji kad ne mogu doći jave se i izvinjavaju što ne mogu doći. To mi je simpatično, jer realno, niko nikog ovdje ne tjera da čisti ovo je dobra volja, ali ovaj čin javljanja i pravdanja izostanaka mi govori da postoje ljudi koji su svjesni situacije i sredine u kojoj žive, oni samo žele da pomognu.

Foto Dijana Muminović

Hvala vam svima! Hvala i ostalim sugrađanima/kama koji navrate donesu piće, hranu, podrže nas u akciji što je bio slučaj i danas. Ovo sve govori da Zenica može i da nije toliko pasivna koliko se čini. Zajedno za čišći okoliš!

Sutra, 05.04.2019. godine od 16:00 sati nastavljam sa čišćenjem kod Bilinopoljskog mosta, vidimo se! 😀 Vratimo ZE plažu!

Foto Dario Kustura


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist