DNEVNIK JEDNOG PARLAMENTARCA – Za promjene u zajednici


Kao i svaki sastanak i ovaj je prošao u druženju, zabavi i učenju. Subota ujutro, u 10 sati, svi smo bili okupljeni i strpljivo čekali da počne radionica!

Marijanu smo dočekali s osmijehom i pozdravom i počela je priča o društvenim mrežama. Neke činjenice smo mi naučili jedni od drugih, neke od Marijane, a neke ona od nas. Ta tišina koja je vladala u našim prostorijama dok je bilo ko pričao je bila umirujuća, a slušajući jedni druge smo otkrili štošta o jedni drugima i upoznali se bolje. Svako je imao priliku da iznese svoju ideju i svoje mišljenje, imao je priliku da bude saslušan i to je jedan od najljepših osjećaja, kada znaš da postoje osobe koje će te saslušati i dati ti pravo na mišljenje, a takvu priliku nemamo tako često. Sati su prolazili kroz zabavu i učenje, saznali smo dosta, pa i isplanirali šta ćemo sutra da radimo.

Došla je i nedjelja, malo nestrpljivo čekajući taj dan, zbog aktivnosti koje smo isplanirali, a i zbog druženja. Nakon kraćeg razgovora, pozabavili smo se aktivnostima koje je Marijana isplanirala i krenuli smo da radimo. Dobili smo priliku da doživimo kako je biti admin neke stranice, kako je biti pozitivan kupac nekog proizvoda i kako biti hejter. Svako je dobio zadatak i krenula je ta tako zvana zabava. Kroz smijeh i druženje smo obavili to, a onda smo diskutovali i razgovarali o tome i dijelili iskustva kroz koja je svako prošao u svom zadatku. Završila je i ta radionica, dobili smo diplome za učestvovanje i uslikali se zajedno. Mogu vam reći da smo svi jako zahvalni Marijani na ovom iskustvu i na ovoj zabavi, a i na tome što smo mnogo toga naučili.

Tekst: Asja Babović, časopis “Smišljam”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist