Košarkaši Čelika žele novu pobjedu


Dana 23.11.2018 u Gradskoj areni Zenica održana je press konferencija povodom košarkaške utakmice između OKK Čelik i KK Radnički.

Košarkaši Čelika u okviru 6.kola A1 lige večeras će u zeničkoj Areni dočekati tim Radničkog iz Goražda. Ova utakmica važna je za crveno-crne jer su nakon pobjede na otvaranju prvenstva, te dva šokantna poraza od Travnika i Spartansa u posljednja dva meča ostvarili pobjede protiv Turbine i na gostovanju kod ekipe Bošnjaka. Utakmioca protiv Radničkog prilika je da se izabranici Armela Mujakovića eventualnom pobjedom vrate u sami vrh tabele.

Trener OKK Čelika istakao je važnost sutrašnje utakmice, te se nada trećoj uzastopnoj pobjedi.

“Vratili smo se na pobjednički kolosijek s dvije pobjede, a sutra želimo ostvariti i treću u nizu. Radnički ima samo jednu pobjedu u ovoj sezoni, ali su nekoliko utakmica izgubili u posljednjim sekundama, tako da omjer koji trenutno imaju nije realan kvaliteti koju posjeduju. Imaju dvojicu Amerikanaca, pokušat ćemo da zatvorimo njihove najbolje igrače i da igramo svoju igru. Pobjeda iz Hadžića neće imati nikakvog značaja, ako ne pobijedimo sutra Radnički. Kada je u pitanju ekipa, Benjamin Bajramović je prije dva dana ponovo iskrenuo istu nogu, trebao se vratiti sutra, ali eto opet je van stroja. Imamo probleme s terminima treninga, nikad nismo kompletni zbog posla, fakulteta, škole, ali mi se borimo sa svim tim nedaćama. Pozvao bi ovom prilikom navijače Čelika, koji danas slave 30 rođendan da i nas sutra nakon nogometaša podržavaju, jer u našoj ekipi skoro cijeli tim, sem dvojice igrača su iz Zenice i znaju šta znači podrška s tribina”, kaže Mujaković.

Centar crveno-crnih Namik Varupa nada se dobroj igri i novoj pobjedi.

“Imali smo tešku utakmicu u Hadžićima i ta nas je pobjeda maksimalno podigla i naraslo nam je samopouzdanje, koje smo izgubili nakon dva poraza od Travnika, te u Živinicama. Želimo nastaviti s pobjedama protiv ekipe iz Goražda, koja nisu bezazlena ekipa. Imaju dosta dobrih igrača, promijenili su malo ekipu od prošle sezone. Mi smo zadnje dvije sedmice dobro trenirali, iako imamo probleme s tim terminima, jer se ne možemo svi skupiti. I ja bi pozvao navijače u što većem broju, jer s njima ćemo lakše doći do novog trijumfa”, ističe Varupa

Mladi košarkaš Vildan Hodžić u posljednje vrijeme ima sve veću minutažu.

“Kao što je rekao trener, zbog ograničenja vremena i treninga teško nam se skupiti. Imamo dobru energiju i atmosferu, moramo to sutra i dokazati na terenu protiv dobre ekipe iz Goražda. S novom pobjedom priključit ćemo se ekipama u samom vrhu lige”, rekao je Hodžić

Utakmica se igra večeras u 20 sati u Gtradskoj arena u Zenici, dođimo i pordžiimo ove mlade i talentovane košarkaše da dođu do nove prvenstvene pobjede!!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist