Pozitiva: Šesti dan čišćenja!


Piše: Ajla Heralić

Pitaju me zašto sam počela ovaj lični izazov gdje sam odlučila da čistim najmanje 20 dana. Ne želim sjediti i čekati da to neko drugi uradi, uzela sam kesu u ruke i jednostavno počela čistiti. Nervira me smeće i ljuta sam što smo tolike “štetočine” mi ljudi i nikad nam neće biti bolje dok sami se ne aktiviramo. Ovo što pišem nije to kliše rečenica, kliše je samo komentirati i govoriti kako je nekad bilo bolje. Ljudi! živite sad ovog momenta. Ovaj momenat je danas, ovo je sad i upravo zato sad i trebamo reagovati i djelovati, samo tako možemo početi mijenjati stvari koje nam smetaju. I onda čekati to bolje sutra, jer to bolje sutra mi stvaramo upravo sada.

Vodim emisiju POZITIVA nekih pet godina na radiYo Active. Nije mi radio sredstvo putem kojeg “samo nešto blebećem”, sve što kažem u eter ili pozovem vas da kažete ili da djelujete i sama to činim. Vodim ovu emisiju, jer vjerujem i znam da pozitivno i zdravo okruženje možemo zajedno stvoriti, nije sve tako sivo i crno, jer najlakše je gledati tako crno. Ja ne želim da mi, da nam bude crno i da budemo društvo kakvo smo sada, ja želim da obojim svoju svakodnevnicu primijećujući pozitivne i kvalitetne stvari i ističući ih. Ukoliko me nešto nervira, reagujem, pa ako treba i sama, a do sada nikad nisam bila sama u svom reagovanju ima nas istomišljenika dovoljno da ovo društvo učinimo zdravijim. Pozitiva je stil života.

A sada malo o šestom danu čišćenja:

Trash challenge ili moj dvadesetodnevni izazov nastavlja se iz dana u dan, a danas smo upisali i šesti dan čišćenja. Čistili smo smeće koje se nalazilo pored Bilinopoljskog mosta, zapravo lokaciju radi koje sam samu sebe izazvala da čistim najmanje 20 dana. Konačno smo se došli i do najprljavije lokacije koja čini “prvu sliku” našeg grada. Blizu se nalazi autobuska stanica, most preko kojeg trebate preći da biste stigli do shoppinga ili do sportskih terena, jednostavno, ova lokacija vapila je za čišćenjem.

Da li znate kakav je osjećaj kada grane ili drvo oslobodite od smeća? Probajte. 😉 

Danas su sa mnom čistili građani koji, kako kažu, osjećaju da je to njihova odgovornost, a to su: Džejna Turčinović, Amer Hedžić, Elvedin Hujdur, Edin Dudić i Kenan Suljević.

Sutra, nedjelja (07.04.2019. godine) ukoliko ne bude kiše, čistimo od 17:00 sati lokaciju kod Bilinopoljskog mosta.

Fotografije ustupio Dario Kustura.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist